Rambøll har konstruert stupetårnet til Red Bulls Cliff Diving-konkurranse på Operataket

20. august 2021
Rambøll sto bak historiens lengste stupebrett under sommerens konkurranse i klippestuping. Red Bull arrangerer konkurransen årlig, der kun de beste stuperne i verden deltar. Konstruksjonen av det 30 meter lange tårnet har vært en svært spennende prosess som har bydd på utfordringer underveis. 
RedBull Cliff Diving

RedBull Cliff Diving

Kontakt

Vidar Kjeldaas

Sivilingeniør
T: +47 932 43 055

For ett år siden fikk Rambøll oppdrag fra Red Bull om å konstruere et stupetårn til sin årlige «Cliff Diving»-konkurranse. Konkurransen ble etablert i 2009 og er en årlig internasjonal serie der verdens beste klippestupere konkurrerer. De stuper i fritt fall fra opptil 27 meter kombinert med spektakulær akrobatikk, noe som er essensen av den unike sporten. 

Rambøll har hatt ansvaret for konstruksjon og beskrivelse av hele stupetårnet. I tillegg har vi bidratt med prosjektrådgivning. Herunder følger tilbudsdokumenter, tilbudsoppfølging, kontraktsoppfølging, kontroll, byggeoppfølging og HMS. 

Stupetårnet måler 30 meter, med en stupelenge på 27 meter og 21 centimeter. Selve tårnet består av en fagverkskonstruksjon av stål og er bardunert med oppspente wires. I løpet av prosjektet har det vært ulike utfordringer teamet har møtt på. Det var blant annet nødvendig med en rasjonell og rask montering og demontering av tårnet. Det var heller ikke mulig å feste fundamenter i marmorplater, kun ved hjelp av gravitasjon og friksjon. Dette gjorde prosjektet svært spennende å jobbe med. Prosjektansvarlig har vært Vidar Kjeldaas og Cecilie Søvik har hatt en stor del av prosjektrådgivningen.

Rambøll

Rambøll
Besøksadresse: Harbitzalléen 5, 0275 Oslo
Postadresse: Postboks 427 Skøyen, 0213 Oslo
Tel:22 51 80 00

Mail: firmapost@ramboll.no

Andre sites

Andre sites