Henning Larsen Architects blir nasjonal aktør.

1. september 2021

Det prisvinnende arkitektselskapet Henning Larsen har slått seg sammen med Rambøll, og vil dermed ha tilstedeværelse over hele Norge.

 

Henning Larsen Architects blir nasjonal aktør i Norge

Henning Larsen Architects blir nasjonal aktør i Norge

Høsten 2019 ble Henning Larsen kjøpt av Rambøll, og Rambølls arkitektfaglige miljøer blir en del av Henning Larsen, et prisbelønt og internasjonalt anerkjent arkitektfirma grunnlagt i København med kontorer over hele verden.

Dette innebærer at arkitekter, interiørarkitekter, landskapsarkitekter, lysdesignere, planleggere og urbanister vil samles under navnet Henning Larsen. Selskapet vil være en del av Rambøll-familien, 100 prosent eid av Rambøll Norge AS. Antallet ansatte vil være rundt 215 mennesker spredd over hele Norge.

–Vi kommer til å ha en unik blanding av global spisskompetanse og lokal kunnskap som gjør oss til en svært ettertraktet samarbeidspartner. Vi skal ta vare på alle de kundene og prosjektene vi allerede har, og kan tilby noe helt spesielt til de som har lyst til å jobbe med oss», sier Hilde Nordskogen, som skal lede Henning Larsen i Norge.

For design director og partner i Henning Larsen, Kasper Kyndesen, er en satsing på bærekraft en nødvendighet, som også presser frem tettere samarbeid mellom arkitekt- og ingeniørfag.

–Nylig fikk vi en sjokkerende rapport fra Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC), som i klartekst viser at vi har det ekstremt travelt med å endre måten vi bygger samfunnet vårt på. For Henning Larsen er spørsmålet om hvordan vi skal løse disse utfordringene helt sentralt for alt vi driver med. Det spørsmålet mener vi er avgjørende for alle som driver med bygg og samfunnsutvikling. Man er nødt til å ha en helhetlig tilnærming, og da er vi arkitekter nødt til å jobbe i par med ingeniører og i tett samarbeid med våre utviklere og samarbeidspartnere som alle har noe å bidra med. Derfor får denne alliansen ekstra verdi», sier Kyndesen.

Henning Larsen har vært til stede i Norge gjennom mange år, og er et av bare to skandinaviske arkitektselskaper som har mottatt utmerkelsen Mies van der Rohe Award.

Siden Henning Larsen ble en del av Rambøll, har det i stor grad vært «business as usual» for de to selskapene. Det siste året har man jobbet med integreringen – og nå går startskuddet for «nye» Henning Larsen.

–Vi gleder oss til å ønske mange dyktige arkitekter, landskapsarkitekter og byplanleggere velkommen til Henning Larsen. Nå er vi langt bredere til stede både i Norge og globalt, og kan kombinere sterk lokal kunnskap med internasjonale perspektiver”, sier Mette Kynne Frandsen, managing director for Henning Larsen.

Målet om å skape et bærekraftig samfunn, kombinert med Henning Larsen og Rambølls felles nordiske arv, har allerede ført til en rekke spennende prosjekter.

Sammen har partene vunnet konkurransen om å designe Nomoria, nytt opera- og kulturhus i Kristiansund. Et annet prosjekt Henning Larsen jobber med er Tromsø Arktiske Universitets Museum på oppdrag fra Statsbygg. Her er bærekraft sentralt og bygget skal ha status som Breeam Excellent med bruk av lokale materialer. Bygget er tilpasset byen med inkluderende urbane utearealer med en landskapsstrategi som understøtter lokale materialer og biodiversitet. Rambøll har blant annet gjennomført landskapsarkitektur for Verdensparken på Furuset i Oslo. Et premiss under prosjektering var å benytte naturmaterialer og gjerne gjenbruk av stein.

Fakta om Henning Larsen

Henning Larsen er et internasjonalt studio for arkitektur, landskap og urbanisme med designverksteder i København, New York, Hong Kong, München og Oslo. 

I hjerte av vår designfilosofi er samspillet mellom lys og natur. Vi sprer glede til de som bruker de rommene vi har laget, ved å forme forutsetningene for menneskelig samspill. Vi jobber i sammensmeltningen mellom kreativitet og eksperimentering – og ser alltid etter den varige påvirkningen på samfunn og deres omgivelser.

Som designere er vårt kollektive ansvar å skape bærekraftige samfunn, hvor mennesker og natur blomstrer. Det grønne skiftet kan bare skje gjennom kreative partnerskap med interessenter på tvers av samfunnet. Vi investerer i partnerskap i industrien og akademia for å utvikle nye digitale verktøy og teknologi som legger til rette for innovativ utvikling av rommene vi bor i. Vi er nysgjerrige, jobber med helhetlig tilnærming og legger grunnlaget for at nye og utviklende ideer kan oppstå.

I året som kommer vil Henning Larsen å styrke sin forretningsmessige posisjon ytterligere. Samlet vil selskapet bestå av 750 medarbeidere fordelt på kontorer over hele verden.


Rambøll

Rambøll
Besøksadresse: Harbitzalléen 5, 0275 Oslo
Postadresse: Postboks 427 Skøyen, 0213 Oslo
Tel:22 51 80 00

Mail: firmapost@ramboll.no

Andre sites

Andre sites