Rambøll hjelper Equinor med verdens første solcelle-park til havs

28. januar 2021
Høsten 2021 skal Equinor teste ut det det første flytende solcelle-anlegget i åpen sjø utenfor Frøya i Trondheim. Rambøll bidrar på det revolusjonerende pilotprosjektet med tverrfaglig ingeniørkompetanse.
I samarbeid med det norske teknologiselskapet Moss Maritime, skal Equinor teste ut anlegget i minst ett år i et av de mest værharde områdene langs kysten.

I samarbeid med det norske teknologiselskapet Moss Maritime, skal Equinor teste ut anlegget i minst ett år i et av de mest værharde områdene langs kysten.

Kontakt

André Smith

Director of Energy, Norway
T: +47 934 01 816

Flytende solcelle-anlegg anses å ha et stort potensial innenfor fornybar energi, ved å benytte areal til havs og tilgjengelige vannflater på innsjøer og i vannkraftreservoarer på steder hvor det ellers er mangel på landfast areal.

Equinor skal derfor, i samarbeid med det norske teknologiselskapet Moss Maritime, teste ut anlegget i minst ett år i et av de mest værharde områdene langs kysten. Hensikten er derfor ikke å finne ut hvor mye energi anlegget kan levere, men hvor mye værforholdene påvirker anlegget.

Tjenester i to faser 

Rambøll stiller med ingeniør- og teknisk kompetanse til solcelle-anlegget som vil ha en størrelse på 77 ganger 77 meter.

-Vi skal levere tjenester til pilotprosjektet i form av både en konseptsmodningsfase og detaljeringsfase, som innbefatter ingeniørkompetanse innen elektrosystemer, høyspent elektro, solceller, dynamisk analyser og kabler fram til leveranse av solcellepanelene, forteller André Smith, leder for Rambøll Energy Field Development Norge.

 Et resultat av samarbeid på tvers av fag og geografi

-Å få bidra på et slikt revolusjonerende prosjekt innenfor fornybar energi er først og fremst veldig motiverende, men er også en fjær i hatten til Rambølls dyktige medarbeidere innenfor energiområdet på tvers av landegrenser. Denne kontrakten er et resultat av godt samarbeid mellom Rambølls eksperter i Norge, Danmark og Tyskland, sier Dag A. Nilsen, Salgsansvarlig i Rambøll Energy Field Development Norge.

 

Rambøll

Rambøll
Besøksadresse: Harbitzalléen 5, 0275 Oslo
Postadresse: Postboks 427 Skøyen, 0213 Oslo
Tel:22 51 80 00

Mail: firmapost@ramboll.no

Andre sites

Andre sites