dcsimg Avtale om nytt regjeringskvartal signert  - Rambøll
     
|
10. november 2017

Avtale om nytt regjeringskvartal signert

Team Urbis med løsningsforslaget «Adapt» ble kåret som vinner av plan- og designkonkurransen med påfølgende forhandlinger. Onsdag 8. november undertegnet Statsbyggs Harald Nikolaisen og Team Urbis’ Gudmund Stokke avtalen.

 

«Adapt» er løsningsforslaget som legges til grunn for den videre utviklingen av nytt regjeringskvartal. Team Urbis sine arkitekter, ingeniører og andre rådgivere vil bistå.

- Regjeringskvartalet er et svært viktig og spennende prosjekt, som vi er stolte over å være med på. Nå gleder vi oss til å ta fatt på denne oppgaven sammen med resten av Team Urbis, sier Ole-Petter Thunes, administrerende direktør i Rambøll.

Team Urbis består av følgende 12 firmaer: Nordic - Office of Architecture, Haptic Architects, SLA, Bjørbekk & Lindheim, COWI, Aas-Jakobsen, Ingeniør Per Rasmussen, Rambøll, Asplan Viak, Scenario, NIKU og Norsam.

- Dette er en viktig milepæl og peker ut en tydelig vei videre i utviklingen av nytt regjeringskvartal. Vi gleder oss nå til å ta fatt på skisseprosjektet og etter hvert forprosjektet, sier Statsbyggs administrerende direktør Harald Nikolaisen.

Etter arbeid med skisse- og forprosjekt blir det i 2019 trolig stortingsbehandling om byggestart og kostnadsramme. Dette kan gi byggestart i 2020.

Bjorn Tore Landsem
Bjørn Tore Landsem
Direktør for markedsenhet Bygg og arkitektur Sør & Øst, kontoransvarlig
T93 24 31 13
Ebjorn.landsem@ramboll.no